Jadłospis


PONIEDZIAŁEK: 18.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenny  i żytni z masłem. Dżem, kakao, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Herbatniki.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, kompot owocowy.

Podwieczorek: Crispy jabłkowe.


WTOREK: 19.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenny  z masłem, wędlina, sałata, rzodkiewka, kawa mleczna, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane.

Obiad: Krupnik z kaszy, potrawka z fileta kurczaka, ziemniaki, ogórek małosolny, kompot owocowy.

Podwieczorek: Soczek.


ŚRODA: 20.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenny  z masłem. Płatki kukurydziane z mlekiem,  herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Drożdżówka, herbata owocowa.

Obiad: Zupa jarzynowa, pyzy z mięsem,  kompot owocowy.

Podwieczorek: Wafelki ryżowe.


CZWARTEK: 21.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenny i wieloziarnisty z masłem, twarożek na słodko,  herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Crispy jabłkowe.

Obiad: Zupa porowa, porcją mięsa szynkowego w sosie, makaron świderki, surówka z białej kapusty, kompot wiśniowo- jabłkowy.

Podwieczorek: Soczek.


PIĄTEK: 22.06.2018

Uroczyste zakończenie roku szkolnego.


Alergeny występujące w posiłkach: pszenica, żyto, jęczmień, seler, ryby, jaja, mleko i produkty pochodne, orzechy. Podwieczorki i drugie śniadania mogą się zmieniać w zależności od ilości dzieci.