Jadłospis


PONIEDZIAŁEK: 25.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem. Dżem, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Banan.

Obiad: Zalewajka, pulpet w sosie koperkowym, kasza bulgur, surówka z białej kapusty, kompot owocowy.

Podwieczorek: Chrupki kukurydziane kręcone.


WTOREK: 26.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, wędlina, ogórek, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Owoc.

Obiad: Pomidorowa z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki, ogórek, kompot owocowy.

Podwieczorek: Ciasteczka.


ŚRODA: 27.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem. Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Chrupki kukurydziane.

Obiad: Rosół drobiowy z makaronem, potrawka z kurczaka, ziemniaki, ogórek,  kompot owocowy.

Podwieczorek: Wafelki ryżowe.


CZWARTEK: 28.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, parówka  z ketchupem. Herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Crispy jabłkowe.

Obiad: Zupa jarzynowa, ryż ze śmietaną, kompot wiśniowo - jabłkowy.

Podwieczorek: Chrupki kukurydziane.


PIĄTEK: 29.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenny  z masłem, wędlina, ogórek.  Herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Wafelki ryżowe.

Obiad: Kalafiorowa, placki ziemniaczane, kompot wiśniowo- jabłkowy.

Podwieczorek: Owoc.


Alergeny występujące w posiłkach: pszenica, żyto, jęczmień, seler, ryby, jaja, mleko i produkty pochodne, orzechy. Podwieczorki i drugie śniadania mogą się zmieniać w zależności od ilości dzieci.